Bibliotheekpakket bij Van Atten

Verrassing: welke bibliotheekboeken zitten er in de tas?

Bibliotheek Oostland heeft voor jeugdige lezers en voor volwassenen pakketten met boeken samengesteld, die gedistribueerd worden door boekhandel Van Atten. Door deze spontane samenwerking heeft de bibliotheek er een mogelijkheid bij gekregen om in deze coronacrisis inwoners toch van leesvoer te voorzien.

Bibliotheekmedewerkers Joyce en Sylvia hebben de verrassingstassen samengesteld. Voor de jeugd zijn er drie leeftijdscategorie├źn gevormd, en per groep zitten er vier tot vijf boeken in. In de tassen voor volwassenen zitten vier boeken uit evenveel verschillende werelden.

Voorlopig staan er bij de boekhandel veertig van zulke tassen klaar. Als ze opraken, dan zorgt de bibliotheek voor aanvulling. Het zijn bibliotheekboeken, dus na verloop van tijd moeten ze wel weer terug naar de bibliotheek. Boekhandel Van Atten is te vinden op het Emmapark 110 in Pijnacker.

Gratis e-books

Binnenkort komt ook de Thuisbieb online; een catalogus met e-books die voor iedereen gratis te lenen zijn, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. De Thuisbieb is straks te vinden op de website van Bibliotheek Online. De verwachting is dat deze dienstverlening eind van deze week beschikbaar is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *