Bijkomen in de Herstelkamer

Marga Schoots: Persoonlijke aandacht met professionele zorg.

Een operatie ondergaan is zwaar. Dat geldt niet alleen voor de geopereerde persoon zelf, maar ook voor partners en familieleden die ineens een grote extra zorgtaak in het dagelijks leven erbij krijgen. Zij hebben dan soms ook verzorging nodig. Het aanbod voor hen is beperkt.

De Nootdorpse Marga Schoots kwam dit feit tegen in haar eigen leven. “Toen mijn moeder verzorging nodig had, trad mijn vader op als mantelzorger. Dat is een enorme taak om op je te nemen. En toen mijn moeder uiteindelijk werd opgenomen in een zorginstelling, was mijn vader helemaal op. Hij kon zelf ook wel wat zorg gebruiken. Daarom heb ik hem een tijdje opgevangen.”

Marga realiseerde zich vervolgens, dat deze vorm van zorg eigenlijk nergens aangeboden wordt. Ze besloot om het zelf aan te gaan bieden. “Ik heb de Herstelkamer opgericht. Dat heb ik als bedrijf gedaan, zodat ik zelf kan bepalen wat ik aanbied.”

Verzorging en aandacht

De Herstelkamer in Nootdorp is bestemd voor mensen die na een operatie nog niet meteen naar huis kunnen, maar bijvoorbeeld ook voor familieleden en mantelzorgers die een tijdje extra verzorging en aandacht nodig hebben.

Marga: “De Herstelkamer houdt het midden tussen een zorghotel en logeren bij een goede vriend. Persoonlijke aandacht met professionele zorg zoals die geleverd wordt door een thuiszorgorganisatie. Als particulier kan ik dat bieden, maar het betekent wel dat er kosten aan zitten.” Die kosten vallen voor sommigen nog zwaar. Maar het is eigenlijk de enige manier om deze zorg aan te bieden. “Een verzekeraar kan hier moeilijk mee akkoord gaan, het is geen minimum-pakket.”

Behalve verzorgen houdt Marga ook heel erg van koken. “Ik maak graag het favoriete gerecht van een cliënt klaar, of een gerecht waar zij een speciale herinnering aan hebben.”

Lichte indicaties

Mensen met een zware indicatie kunnen niet bij de Herstelkamer terecht, maar zullen naar tweede lijnszorg door moeten. De Herstelkamer is eerstelijnszorg laagcomplex. Dat betekent bijvoorbeeld geen rolstoel en geen toilet- of badzorg. “En ik heb ook een hondje, dus daar moet je tegen kunnen. Maar veel mensen vinden dat juist gezellig”, aldus Marga.

Heeft u vragen over de Herstelkamer of bent u geïnteresseerd? Neem contact op via 06-18434805 of kijk op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *