Bijna 60% kiest voor glasvezel

Directeur Piet Grootenboer van Glasvezel Buitenaf en wethouder Ilona Jense snijden de taart aan. De actie is geslaagd! (Foto: Bart Planken, Ackershof2)

De actie om voldoende inschrijvingen te krijgen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Pijnacker en Lansingerland is een succes geworden. Bijna 60% van de bewoners en bedrijven in het gebied hebben zich aangemeld, zo is dinsdagavond bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in het bestuurscentrum van Pijnacker-Nootdorp. 

Het bedrijf Glasvezel Buitenaf wilde het netwerk aanleggen als minimaal 50% van de bewoners en bedrijven mee zouden doen.

Het Ondernemersfonds van Pijnacker-Nootdorp heeft veel bewoners over de streep getrokken door de jaarlijkse kosten voor het vastrecht van 180 euro voor een jaar te vergoeden. Op die manier kon het fonds ervoor zorgen dat ook de ondernemers in het buitengebied kunnen aansluiten op het netwerk en zo de beschikking krijgen over snel internet.

De inschrijvers nemen naast de aansluiting op het glasvezelnetwerk ook een abonnement bij een van de aanbieders van snel internet en andere digitale diensten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *