Buitensport: gemeenteraad legt zich nog niet vast

Bernard Minderhoud: Afspraak is afspraak.

De gemeenteraad wil zich nu nog niet vastleggen op de investeringen die in de komende jaren nodig zijn voor de buitensport. Tijdens de besluitvormende vergadering van de raad bleek donderdagavond dat er geen meerderheid was om het investeringsplan voor de sportvoorzieningen al op te nemen in de financiële kadernota, die donderdagavond werd vastgesteld.

Dat was eind vorig jaar al wel besloten. Daarom diende raadslid Bernard Minderhoud (Gemeentebelangen) met steun van de fractie van Eerlijk Alternatief een amendement in om die afspraak overeind te houden.

Dat het besluit van november niet is opgevolgd komt omdat de kadernota ‘beleidsarm’ is, zoals in het hoofdlijnenakkoord voor de nieuwe raadsperiode was afgesproken. Na de zomer komt het nieuwe college met een uitgewerkt voorstel voor de buitensportaccommodaties, en bij de behandeling van de begroting voor volgend jaar, in november, wordt daar pas definitief geld voor vrijgemaakt,  betoogde wethouder Peter Hennevanger (Financiën).

Absoluut niet eens

Bernard Minderhoud, die in het vorige college de portefeuille Sport in zijn wethoudersportefeuille had, was het absoluut niet met die redenering eens. Afspraak is afspraak, meende hij en daarin werd hij uiteindelijk behalve door Eerlijk Alternatief ook gesteund door Marieke van Bijnen van Progressief Pijnacker-Nootdorp. Maar de grote meerderheid van de raad vond het oké om tot het najaar te wachten.

Zelfs een afgezwakt amendement, waarin alleen een verhoging van het budget voor de breedtesport voor dit jaar met 10.000 euro overeind was gehouden, kreeg onvoldoende steun, hoewel wethouder Hennevanger daarvan namens het college had toegezegd dat hij dat geld alvast wel zou willen reserveren. 

Minderhoud snapte er niets van, liet hij na afloop van de vergadering een beetje nijdig weten. 

Lees ook: Veel knelpunten bij de binnensport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *