Björn Lugthart kijkt uit naar Oliveo-Celeritas

Tijdens zijn kennismakingstoernee kwam Lugthart vorige maand op bezoek bij Oliveo. (foto Oliveo)

Veel supporters kijken met gespannen verwachtingen uit naar de competitiewedstrijd in de amateur vierde klasse zaterdag tussen Oliveo en het Rijswijkse Celeritas. De Rijswijkse club is nu nog koploper, maar heeft met een wedstrijd meer gespeeld slechts één punt voorsprong op Oliveo.

Een van de sportliefhebbers die veel zin hebben in de ontmoeting tussen de twee clubs is de Pijnacker-Nootdorpse burgemeester Björn Lugthart, voorheen wethouder in Rijswijk. Hij zit zaterdag bij Oliveo op de tribune, samen met sportwethouder Peter Hennevanger, zei Lugthart tegen Peter Petit van Lokaal Online Nieuws. “Oliveo en Celeritas kunnen zaterdag geen van beide kampioen worden. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan. Op z’n vroegst is die mogelijkheid er waarschijnlijk pas 28 mei. Beide teams verdienen om te promoveren met de vele doelpunten die ze voor staan, maar er kan er maar één rechtstreeks door.”

Platte kar

Mocht Oliveo uiteindelijk kampioen worden en promoveren naar de derde klasse, dan wordt het groot feest bij de club, verwacht Lugthart. “Dan gaan ze met een platte kar of aanhanger door het dorp en weer terug naar Oliveo. Binnen de vereniging leeft het heel erg. Twee jaar geleden zijn ze overgestapt naar zaterdag. Ze speelden tweede klasse en zijn weer in de laagste, vierde klasse, moeten beginnen. Toen kwam corona er tussen, nu is er eindelijk de mogelijkheid om in de derde klasse te komen.”

In diezelfde poule speelt ook de Pijnackerse club DSVP. Als het Oliveo lukt om kampioen te worden en te promoveren, dan kunnen er dus leuke derby’s ontstaan volgend seizoen, verwacht de burgemeester.

De wedstrijd Oliveo – Celeritas begint zaterdag om 15.30 uur op de accommodatie van Oliveo op sportpark Groene Wijdte.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *