Blauwe Vogels op pad

Ouderwets spijkerpoepen

De Blauwe Vogels van Scouting Nootdorp gaan vol goede moed hun tweede seizoen tegemoet. Deze speciale speltak is voor scouts met een beperking, van veertien tot veertig jaar. De groep is nu bijna een jaar actief en heeft vier leden die begeleid worden door vier begeleiders.

Kim van der Kraan is een van de initiatiefnemers van de Blauwe Vogels. Zij is al jarenlang actief als leiding. Kim: “We hebben lang rondgelopen met het idee om deze groep op te starten. Iedereen is welkom bij de scouting, ook scouts met een beperking. Nu is het eindelijk gelukt om dat te verwezenlijken.”

Volgende structuur

De Blauwe Vogels hebben eens per maand opkomst op zaterdag. Bij de opkomst doen ze activiteiten zoals knutselen of trampolinespringen, maar ook brood bakken of Hollandse spelletjes. “We doen gewoon het normale scoutingspel, aangepast waar nodig, zodat er voldoende structuur in zit en niet teveel prikkels.”

Het ledenaantal van de groep mag nog ietsje groeien. Kim: “Wwee leden per leiding zou wat ons betreft ideaal zijn. Dat weten we uit ervaring, we werken alle vier in de hulpverlening.”

Wil je graag meer informatie of ken je iemand die misschien interesse heeft? Neem contact op via blauwevogels.scono@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *