Boeken die herinneringen oproepen

Foto’s: Sander van Venetie

Wethouder Hanneke van de Gevel opende woensdagmiddag in CulturA & Zo de Geheugenbieb, een kast volste boeken en andere materialen die bij oudere mensen allerlei herinneringen zullen oproepen. De kast is vooral bedoeld voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers.

Zo’n Geheugenbieb is er al in veel andere steden en dorpen in Nederland en sinds vandaag, niet toevallig op Wereld Alzheimerdag, dus ook in Nootdorp.

Na de ingebruikname van de kast zorgden jongeren van Young Connection ervoor dat in de Dorpsstraat en omgeving met gespoten vergeet-me-nietjes een leuke wandelroute werd uitgezet. Handig voor mensen die het lastig vinden om hun weg te onthouden.

Een andere activiteit die op deze Alzheimerdag was gepland bleek niet zo’n groot succes. Bij de zitdans, georganiseerd door Balletstudio Belinda, kwam alleen fotograaf Sander van Venetie opdagen. Verder stonden er alleen stoelen — en die dansen niet.

Een reactie op “Boeken die herinneringen oproepen”
  1. Jammer dat er de hele middag weinig belangstelling was in CulturA! In juni/juli waren de proeflessen van Balletschool Belinda druk bezocht en werden ook zeer gewaardeerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *