Boorput Keijzershof is klaar

Wethouder Van Kuppeveld verricht de officiële handeling.

Wethouder Frank van Kuppeveld mocht dinsdagmiddag op het bouwterrein rond de Plas van Buijsen in Keijzershof ongeveer de laatste vijf millimeter boren van de 70 meter diepe boorput, die straks gebruikt wordt voor de warmte-koude-opslag voor de nieuwe woonbuurt en voor de even verderop gelegen woonwijk Tuindershof.

De put was eigenlijk al klaar, maar net als met eerste palen het geval is, moet er toch altijd nog een hoogwaardigheidsbekleder aan te pas komen om de officiële handeling te verrichten.

Warmtepomp

Het warmtenet wordt aangelegd door het bedrijf Eteck. Vanaf de boorlocatie, waar straks op een soort putdeksel na weinig meer van te zien zal zijn, gaan leidingen lopen naar een technische ruimte naast Het Nest. Van daarvandaan wordt het water heen en weer getransporteerd naar de woningen. Die worden elk uitgerust met een eigen warmtepomp.

Bij warmte-koudeopslag wordt geen gebruik gemaakt van aardwarmte. Bij een wko-systeem wordt het grondwater, met een temperatuur van rond de 14 graden, in de zomer gebruikt voor koeling en in de winter voor verwarming.

De woningen rond de Plas van Buijsen en in Tuindershof worden niet aangesloten op het gas.

Het boorgat is klaar, dus binnenkort wordt de boorinstallatie weer weggehaald.
Voor de officiële handeling waren genodigden van gemeenten, de provincie en het rijk uitgenodigd. Zij kregen op deze middag informatie over verschillende projecten van Eteck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *