‘Bouw goedkope huur- en koopwoningen’

Als het SCC niet op het Oranjepark komt, dan is dat een prima plek voor goedkope huur- en koopwoningen, vindt Fetse Visser.

Pijnackenaar Fetse Visser vindt dat de twee locaties die eerder waren genoemd voor de bouw van het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum in Pijnacker, straks moeten worden gebruikt voor de bouw van sociale huur- en koopwoningen. Eind deze maand neemt de gemeenteraad vrijwel zeker het besluit dat het SCC op het Raadhuisplein komt, op de zogenaamde Rabolocatie. Het al jaren braakliggende stuk grond aan het Oranjepark, naast het bestuurscentrum, en de huidige plek van Buurt & Zo zouden dan heel geschikt zijn voor goedkope huizen.

Als het SCC inderdaad niet op een van die locaties komt, dan moet er voor worden gezorgd dat de grond daar niet in handen komt van projectontwikkelaars, vindt Visser. “Want dan weet je wel hoe het gaat: dan komen er woningen die voor de gemiddelde man lastig te bereiken zijn. Omdat de gemeente nu eigenaar is van deze stukken grond kan die sturen met de grondprijs en zelf bepalen wat er komt. En wat mij betreft moeten dat dus sociale huur- en koopwoningen zijn, want daar is in Pijnacker-Nootdorp veel behoefte aan.”

De Pijnackenaar is een petitie begonnen om handtekeningen in te zamelen van inwoners die ook vinden dat er goedkope huizen op die locaties moeten komen. Hij hoopt veel steun te krijgen voor het plan. “De bedoeling is om binnenkort een heel pak mee handtekeningen op het gemeentehuis aan te bieden aan de wethouder die er over gaat.”

Wie het ook een goed idee vindt kan hier de petitie ondertekenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *