Bouw IKC Ackerswoude begonnen

Aan de rand van een soort meer dat door de hevige regenval is ontstaan op het bouwterrein op de hoek van de Monnikenweg en de Klapwijkseweg, is vrijdagmorgen het startsein gegeven voor de bouw van het Integraal Kindcentrum Ackerswoude. Dat wordt gevormd door de openbare Daltonschool Tweemaster en Triodus Kinderopvang.

Het slaan van de officiële paal werd met een druk op de knop ingezet door drie kinderen die straks in het nieuwe IKC naar school gaan.

Het nieuwe schoolgebouw, dat na de zomer van volgend jaar in gebruik wordt genomen, krijgt twaalf groepsruimten, waarvan er drie bedoeld zijn voor de opvang. Ook komt er een compacte sportruimte met sport- en speelvoorzieningen.

Vertraging

De bouw van het IKC had al eerder moeten beginnen, maar door allerlei oorzaken is er veel vertraging ontstaan. De bouw was aanvankelijk begroot op 5,5 miljoen euro, maar onlangs werd duidelijk dat er nog zo’n 326.000 euro bij moet.

De gemeente heeft nog wel een conflict met een bewonersgroep, die vindt dat de verkeersafwikkeling rond het gebouw niet veilig genoeg is. De bewoners zijn er teleurgesteld over dat de alternatieve plannen die ze hebben gemaakt onvoldoende serieus zijn genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *