‘Bouw studio’s in lege gebouwen’

Voormalig woonzorgcentrum ’t Hofland werd enkele jaren geleden geschikt gemaakt voor onder anderen starters op de woningmarkt. Dat zou met meer leegstaande gebouwen moeten gebeuren, vindt Carla van Viegen.

Fractievoorzitter Carla van Viegen van de Partij voor de Dieren wil graag dat de gemeente in kaart brengt welke leegstaande bedrijfs- en kantoorpanden geschikt te maken zijn voor de huisvesting van jonge inwoners die graag op zichzelf willen wonen. In discussies in de gemeenteraad had ze dit al eerder ter sprake gebracht, maar toen werd dat idee door wethouder Frank van Kuppeveld afgehouden. Hij liet toen weten dat zulke leegstaande panden er nauwelijks zijn in Pijnacker-Nootdorp.

Van Viegen is geïnspireerd door plannen die in Schiedam worden gerealiseerd op dit gebied. Een projectontwikkelaar koopt daar leegstaande gebouwen op om er betaalbare starterswoningen in te realiseren. Dat kan in onze gemeente ook, vindt de fractievoorzitter.

“Geschikte gebouwen die leeg staan zijn er echt wel. Er staan veel winkels leeg en ook op de Boezem zijn panden te vinden die daarvoor geschikt zouden zijn. Voor projectontwikkelaars valt er heus wel geld mee te verdienen, daar ben ik van overtuigd”, zegt ze.

Veel behoefte

Er is in Pijnacker-Nootdorp veel behoefte aan betaalbare woningen voor jongeren, die noodgedwongen jarenlang bij hun ouders blijven wonen omdat de wachtlijsten voor starterswoningen erg lang zijn. De Partij voor de Dieren zou graag zien dat het gemeentebestuur met projectontwikkelaars in gesprek gaat om de mogelijkheden te onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *