Bouw Villa Zonnedauw van start

De aanwezige organisatoren en hoge pieven

De blije maar ook zenuwachtige aankomende bewoners van Villa Zonnedauw vierden woensdagmiddag de start van het project. Op deze locatie zullen veertien nieuwe woningen voor jongvolwassenen met een lichte verstandelijke handicap worden gebouwd. De eerste paal werd overigens al een tijd terug geslagen.

Voor de nieuwe bewoners is dit een enorme stap. Een eigen huis, dat is een enorme uitdaging. Maar het betekent ook veel nieuwe vrijheid. Uiteraard worden de jongeren vanuit Ipse de Brugge nog steeds bijgestaan en begeleid.

Lange looptijd

De lancering van het project heeft uiteindelijk vijf jaar geduurd. Dit was deels omdat langdurig tegen het project geprocedeerd is, tot aan de Raad van State. Daarnaast duurde het een tijd om de financiering rond te krijgen. De tussentijdse informatiebijeenkomsten werden onderwijl positief ontvangen.

De bouw zelf zal gelukkig veel sneller gaan. In totaal zal de Zonnedauw 24 mensen met een handicap huisvesten, met negen parkeerplaatsen om knelpunten op dit front te voorkomen. Na de officiële opening is het feestje nog even doorgezet bij café 1837.

De onthulling kostte nog wat trekwerk
De sponsors
De bouw is al een tijdje onderweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *