Bouwen op Kruisweg in Nootdorp kan eindelijk beginnen

Wethouder Melzer (links) tekent de zogenaamde anterieure overeenkomst voor het bouwplan.

Na een lange vertraging kan over enige tijd eindelijk worden begonnen met de bouw van ongeveer 100 woningen op een stuk grond aan de Kruisweg in Nootdorp. 15 van die woningen gaan vallen in de goedkope huursector. Wethouder Piet Melzer tekende donderdagmorgen voor het bouwplan een overeenkomst met het bedrijf Aweta en ontwikkelaar De Maese. 

Op dit moment zit Aweta, een bedrijf dat sorteermachines voor de tuinbouw maakt, nog op de locatie aan de Kruisweg. Aweta gaat binnen anderhalf jaar naar een andere plek. Een ander bedrijf dat er naast zat, Arctic,  was al eerder verhuisd. Al in 2000 sloten de toenmalige gemeente Nootdorp en bouwbedrijf Heijmans een contract voor de bouw van een aantal vrije sectorwoningen. Maar het lukte toen niet om de grond van Arctic in gemeentelijk bezit te krijgen, en ook zou Aweta teveel overlast geven voor toekomstige bewoners.

De gemeenteraad stelt na het zomerreces het voorontwerp van het bestemmingsplan vast. Daarna komt er nog een periode van inspraak en mogelijk bezwaar tegen het nieuwe bestemmingsplan. De bouw zal vervolgens in verschillende fases worden uitgevoerd.

Aweta (sorteermachines voor de tuinbouw) verhuist binnen anderhalf jaar. Dan kan er op de locatie aan de Kruisweg gebouwd worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *