‘Bridgeclubs passen in bestemmingsplan’

Twee bridgeclubs willen graag gebruik maken van het voormalige rouwcentrum aan de Thorbeckelaan in Pijnacker.

Er is geen belemmering voor de vestiging van de bridgeclubs PBC en Multi Bridge in het voormalige rouwcentrum aan de Thorbeckelaan in Pijnacker. De activiteiten van de verenigingen passen binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan, zo heeft het college van B & W laten weten.

Als ze aan de voorwaarden voldoen, dan is de gemeente ook bereid om een gemeentegarantie te verstrekken voor de aankoop van het gebouw.

De CDA-fractie had onlangs vragen gesteld over de voorgenomen vestiging van de bridgeverenigingen in het gebouw. De fractie wilde onder meer weten of er een horecavergunning zal worden verleend. Als er alcohol zal worden geschonken, dan is die vergunning inderdaad nodig, schrijft het college.

Uitvaartverzorger De Laatste Eer, de eigenaar van het gebouw, heeft de direct omwonenden onlangs schriftelijk geïnformeerd over de plannen. Door de opening van twee nieuwe rouwkamers op de algemene begraafplaats Sint Janshof is het rouwcentrum in Pijnacker niet meer nodig. Het bedrijf wilde graag dat het gebouw aan de Thorbeckelaan een functie zou krijgen voor een vereniging of maatschappelijke organisatie. Dat lijkt met de verkoop aan de bridgeclubs dus te lukken.

De verenigingen onderzoeken nog of het aantal parkeerplaatsen op het eigen terrein kan worden uitgebreid, om extra parkeerdruk in de wijk te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *