Budget voor een vakantiedagje uit

Met een bezoek aan Madurodam leer je in een keer veel over Nederland.

Dankzij een financiële bijdrage van het Nationaal Fonds Kinderhulp kan het Vakantiemaatjesproject van Jong Perspectief leuke dagjes uit organiseren voor kinderen uit gezinnen die om uiteenlopende redenen geen kans hebben om zelf op vakantie te gaan. Samen met de maatjes kunnen de kinderen een dagje naar Drievliet, Diergaarde Blijdorp of een andere attractie.

Het project Vakantiemaatjes van de ondersteuningsorganisatie voor jongeren is erg succesvol. Zeker in deze vakantieperiode wordt er veel gebruik van gemaakt door gezinnen die overbelast zijn, die financiële problemen hebben of waar het om een andere reden fijn is als iemand eens wat leuks met de kinderen gaat doen.

Joyce de Haan van Jong Perspectief: “Je kunt ook vlak in de buurt en met weinig geld wat leuks met de kinderen doen, maar een dagje naar een attractie is natuurlijk wel heel leuk. Daar was tot nu toe geen budget voor, maar dankzij de bijdrage van Kinderhulp kunnen we dat nu toch voor een aantal kinderen doen.”

Taal oefenen

Het project Vakantiemaatjes is om meerdere redenen belangrijk om te doen, zegt Joyce. Kinderen die anders niet zoveel mogelijkheden hebben, ondernemen met hun vrijwillige maatje geregeld wat leuks buiten de deur, maar het kan voor kinderen met een anderstalige achtergrond ook een mooie kans zijn om in de vakantieperiode met de taal te blijven oefenen.

De aanvraag bij het fonds Kinderhulp werd gedaan op initiatief van twee van de Vakantiemaatjes, die samen met ‘hun’ kinderen een dagje naar Madurodam waren geweest. “Het gaat om kinderen die nog niet zo lang in Nederland wonen. Die meiden vonden het leuk om ze mee te nemen naar Madurodam, omdat ze de kinderen op die manier veel van Nederland konden laten zien.”

Mentorproject

Op dit moment zijn er voldoende vrijwilligers voor het project, maar er kunnen er altijd nog bij. Wie het leuk vindt om iets met een kind te ondernemen in deze vakantieperiode kan zich gerust nog melden. Daarnaast gaat Jong Perspectief weer van start met de werving van nieuwe vrijwilligers voor het Mentorproject. Die worden ingezet om een jaar lang een kind te ondersteunen in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Wie meer wil weten kan terecht op de website van Jong Perspectief. Daar staan ook het telefoonnummer en mailadres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *