Buitenspeeldag in Pijnacker en Delfgauw

In Delfgauw is de Buitenspeeldag al jaren een groot succes.

Op bijna 850 plaatsen in Nederland wordt op 12 juni de Nationale Buitenspeeldag gehouden. In onze gemeente kunnen kinderen op twee plekken terecht: in de Julianalaan in Pijnacker en op de Pauwmolen in Delfgauw.

Net als vorig jaar is in Pijnacker de spelotheek Harlekino initiatiefnemer. Op het terrein naast de bibliotheek kunnen kinderen gebruik maken van veel buitenspeelgoed van de spelotheek. Ze kunnen gebruik maken van fietsjes, stapjes en rolschaatsen, er zijn springtouwen, stoepkrijt, maar er is ook een springkussen, ze worden geschminkt, ze kunnen knutselen en nog veel meer.

Spelotheek Harlekino was ook vorig jaar actief met de Buitenspeeldag.

Op de Pauwmolen

In Delfgauw is het altijd de bewonersvereniging die van de Buitenspeeldag een mooi feest maakt. Dit jaar is er een nieuwe locatie: de Pauwmolen. Daar is weer van alles te doen: timmeren, zandkastelen bouwen, oud-Hollandse spelletje doen en natuurlijk lekker poffertjes eten en limonade drinken.

De bewonersvereniging is nog wel op zoek naar mensen uit het dorp die willen komen helpen bij de opbouw of met het begeleiden van de activiteiten. Aanmelden kan per mail op dit adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *