Burgemeester bij herdenking in Nootdorp

De Commandovereniging Zuid-Holland vormt de erewacht bij het monument in Nootdorp.

Burgemeester Francisca Ravestein is dit jaar aanwezig bij de dodenherdenking in Nootdorp. Ze houdt een herdenkingstoespraak tijdens een bijeenkomst in de NH Kerk aan de Dorpsstraat en legt later namens het gemeentebestuur een krans bij het monument aan de zijgevel van het voormalige Raadhuis.

Dw herdenkingsdienst begint zaterdag 4 mei om kwart over zeven. Harmonie Nootdorp, Annelene van der Giessen en Kees Balm spelen en zingen daar enkele muziekstukken. Rond kwart voor acht wandelt het gezelschap naar het monument, waar de erewacht wordt gevormd door de Commandovereniging Zuid-Holland. Om acht uur is er twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus. Scouting Nootdorp reikt bloemen uit, die belangstellenden bij het monument kunnen leggen.

Pijnacker

Locoburgemeester Ilona Jensen vertegenwoordigt de gemeente bij de dodenherdenking in Pijnacker.

In Pijnacker wordt de dodenherdenking namens het gemeentebestuur bijgewoond door locoburgemeester Ilona Jense. Hier is er vanaf zeven uur ’s avonds een herdenking in de Joannes de Dooperkerk aan de Oostlaan. Hier zingt het koor Cantores Amatores.

Na de herdenking is er een stille tocht naar het monument in het Emmapark, waar de erewacht wordt verzorgd door Scouting Pijnacker. Na de twee minuten stilte volgt de kranslegging. De muziek wordt hier verzorgd door muziekvereniging Excelsior.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *