Burgemeester houdt toch cultuur

Burgemeester Francisca Ravestein afgelopen jaar bij de opening van De Verbeelding. Dat mag ze ook in de komende raadsperiode blijven doen.

De portefeuille Cultuur blijft toch in handen van burgemeester Francisca Ravestein. Dat blijkt uit de definitieve portefeuilleverdeling, die het nieuwe college van B & W woensdag tijdens de constitutionele vergadering heeft vastgesteld. Aanvankelijk was in de onderhandelingen afgesproken dat Cultuur naar wethouder Frank van Kuppeveld (CDA) zou gaan.

In de eerste vergadering van B & W zijn ook de overige taken verdeeld. Naast de verschillende portefeuilles gaat het dan ook om de vertegenwoordiging in gemeenschappelijke regelingen en externe besturen. Verder is afgesproken dat Ilona Jense (VVD) eerste loco-burgemeester is.

Kernwethouders

Het is in Pijnacker-Nootdorp gebruikelijk dat elke kern een wethouder krijgt die speciale aandacht aan dat dorp besteedt. Ook nu zijn er weer drie van die kernwethouders aangewezen. Zo is Ilona Jense kernwethouder voor Delfgauw en Oude Leede, Frank van Kuppeveld neemt Nootdorp onder zijn hoede en Peter Hennevanger is kernwethouder voor Pijnacker.

Zie voor de portefeuilleverdeling van het college van B & W dit schema.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *