Burgemeester onthult Flying Fish

Francisca Ravestein en Sabina van Eps onthullen samen het kunstwerk. (Foto: Bart Planken)

Burgemeester Francisca Ravestein en beeldend kunstenaar Sabina van Eps uit Delft onthulden woensdagmiddag in het Emmapark in Pijnacker samen het wisselkunstwerk Flying Fish. Deze sculptuur van acht visvormen in glas en vier in beton is geplaatst bij de vijver in het park.

Het kunstwerk is gekozen door een jury én door het publiek, dat onlangs een keuze kon maken uit de ontwerpen die door twaalf kunstenaars uit Pijnacker-Nootdorp en de regio waren ingediend.

De kunstenaar vertelde na de onthulling dat ze geïnspireerd was geraakt door de plek en vooral de vijver waarbij het kunstwerk zou worden geplaatst. “Water associeer ik snel met vissen vanwege mijn lange verblijf op Curacao, waar ik genoot van de onderwaterwereld met al zijn mooie vissen en koralen.”

De sculptuur staat als wisselkunst een jaar lang bij de vijver en gaat daarna terug naar de kunstenaar, tenzij de gemeente zou besluiten om het aan te kopen en een vaste plek in de gemeente te geven. De bedoeling is dat in de komende jaren ook een jaar lang zulke wisselende beelden komen te staan in Nootdorp en Delfgauw.

Foto: Valérie van Olffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *