Burgemeesters tekenen Buytenhouttafel

De burgemeesters van Pijnacker-Nootdorp en Delft ondersteunen het initiatief van de BuytenHoutTafel van harte.

Burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp en burgemeester Marja van Bijsterveldt van Delft plaatsten woensdagmiddag op Hoeve Biesland in Delfgauw hun handtekening op de Buytenhouttafel. Die tafel staat symbool voor het samenwerkingsverband van organisaties, ondernemers en bewoners in en om de polder Buytenhout-West, die ook de BuytenHoutTafel wordt genoemd. Het initiatief voor die Tafel (en dus ook voor de echte tafel) is genomen door de Vrienden van Biesland. 

Met hun handtekeningen op de tafel, waar nog maar een paar plekjes voor hen over waren door alle andere handtekeningen die al zijn geplaatst, ondersteunen de burgemeesters symbolisch de doelstellingen van de BuytenHoutTafel. Dat wil een platform zijn dat van onderaf, dus vanuit de deelnemende personen en organisaties, initiatieven neemt om de polder steeds interessanter te maken voor groene economie, ecologie en recreatie.

Gé Kleijweg, voorzitter van de Vrienden van Biesland, vertelde dat volgende week het rapport wordt aangeboden over de plannen met het gebied. Dat is voor een deel gebaseerd op onderzoek van studenten van de Wageningen Universiteit, die de kansen en bedreigingen van het gebied hebben geïnventariseerd. De volgende stap is om de ideeën verder uit te werken. Hiervoor moet een begeleidingsgroep worden gevormd die daarmee aan de slag gaat.

Burgemeesterlijke handtekeningen in een miezerig regentje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *