Buurtbus gaat weer rijden

De Buurtbus van Pijnacker-Nootdorp hervat op 2 juni weer de gewone dienstregeling.

De Buurtbus van Pijnacker-Nootdorp gaat vanaf dinsdag 2 juni weer volgens de normale dienstregeling rijden. Dat is dan voor het eerst sinds half maart, toen de Buurtbus in verband met de coronacrisis uit dienst werd gehaald.

De Buurtbus houdt wel rekening met de maatregelen die nog steeds gelden. Zo kunnen er in verband met de 1,5 meterregel maximaal zes passagiers mee, en zij moeten allemaal ene mondkapje dragen. Verder is de chauffeur met panelen afgescheiden van de passagiers. Ook kan de chauffeur niet meer helpen bij het in- en uitstappen van passagiers met een rollator.

Belemmering

Dat laatste zal voor een aantal vaste gebruikers van de Buurtbus wel een belemmering zijn, want tot nu toe hielpen de chauffeurs altijd wel een handje bij het inklappen van de rollator en het inladen ervan. “Ik denk dus niet dat we in het begin heel veel passagiers kunnen verwachten”, zegt een woordvoerder van de vereniging. “Het kan ook best zijn dat sommige gebruikers van de bus nog niet mee durven te rijden.”

Het grootste deel van de vrijwillige chauffeurs heeft zich aangemeld om weer te gaan rijden. Enkelen van hen, die toch al wat met gezondheidsklachten kampen, zijn nog wel voorzichtig om weer achter het stuur te kruipen. Maar een tekort aan chauffeurs is niet te verwachten.

Passagiers moeten er ook rekening mee houden dat alleen met de OV-kaart kan worden gereisd. Kaartverkoop in de bus is voorlopig niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *