Buurtbus vervoert steeds meer mensen

De Buurtbus kan momenteel enkele nieuwe vrijwillige chauffeurs gebruiken.

Het gaat uitstekend met de Buurtbus van Pijnacker-Nootdorp. Afgelopen jaar vervoerde  de Buurtbus 25% meer passagiers dan in 2016. Opvallend is verder dat steeds meer jongere mensen de buurtbus pakken. Het is dus zeker geen vorm van vervoer die vooral interessant is voor ouderen of mensen die van een rollator gebruik maken.

De Buurtbus, die sinds 1979 bestaat, rijdt van acht uur ’s morgens tot kwart voor zes ’s avonds een route door alle dorpen, langs de winkelcentra, het gemeentekantoor en de haltes van de Randstadrail. De bus doet ook het NS-station in Ypenburg aan.

Goedkoop

De bus is in vergelijking met andere vormen van openbaar vervoer goedkoop: voor een rit betaal je met de OV-chipkaart slechts € 1,41, en met leeftijdskorting zelfs € 1,11. Een los kaartje kopen bij de chauffeur is flink duurder.

De exploitatie van de Buurtbus is mogelijk dankzij de medewerking van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Connection, de MRDH en verschillende sponsors. Maar de bus kan alleen rijden dankzij de vrijwilligers achter het stuur. Op dit moment kan de Buurtbus weer enkele nieuwe vrijwillige chauffeurs gebruiken. Zij rijden in principe eens per week een rit van twee uur. Nieuwe vrijwilliger worden in eerste instantie als invalkracht ingeroosterd.

Meer informatie over de Buurtbus is te vinden op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *