Buytenhouttafel gaat van start

Hoeve Biesland van de familie Duindam is een van de initiatiefnemers van de Buytenhouttafel.

Burgemeester Francisca Ravestein van Pijnacker-Nootdorp en burgemeester Marja van Bijsterveld van Delft plaatsen woensdag samen hun handtekening ter ondersteuning van de Buytenhouttafel, een samenwerkingsverband van organisaties, bewoners en ondernemers dat als doel heeft om de biodiversiteit, educatie en actieve recreatie in het gebied Buitenhout West te bevorderen. 

Enkele groene organisaties en groene ondernemers hebben begin 2016 het initiatief genomen voor de Buytenhouttafel. Die kerngroep is in die afgelopen maanden verder uitgebreid. Daarin zitten onder andere vertegenwoordigers van Hoeve Biesland, de Vrienden van Biesland, camping Delftse Hout, het Stiltebos en de Vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker. In juni hield de kerngroep een bijeenkomst voor allerlei andere organisaties en ondernemers die zich bij het gebied betrokken voelen. 

Platform

Buytenhout heeft veel potentie op het gebied van duurzaamheid, biodiversiteit en recreatie, maar omdat het gebied wordt beheerd door veel verschillende organisaties komt de ontwikkeling van een gebiedsvisie en de uitvoering daarvan tot nu toe moeizaam van de grond. Juist daarin wil de Buytenhouttafel een rol spelen. Binnen het platform kunnen ideeën, kennis en informatie worden uitgewisseld, en ook wordt gedacht aan activiteiten die natuur en milieu stimuleren en waarmee burgers bij het gebied worden betrokken.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *