Caitlin Jerphanion heeft droomdebuut bij DSVP VR1

VOETBAL | De DSVP-vrouwen konden zaterdag minimaal gelijk spelen tegen het Rotterdamse sv Charlois om door te gaan naar de volgende bekerronde. De Rotterdammers hadden voorafgaand evenveel punten als het team van Cees Kruys, namelijk zes. DSVP had uiteindelijk een makkelijke middag, want er werd met maar liefst 0-6 gewonnen op sportpark SV Charlois.

In Rotterdam moest DSVP het doen zonder de geblesseerde Sanne Verboon en Stella van Oostrom. Twee meiden van de MO-17 gingen mee, dat waren Aïsha Korenhof en Caitlin Jerphanion. Laatstgenoemde begon in de basis, Korenhof zat op de bank, maar kwam in de tweede helft erin. De vrouwen van Cees Kruys begonnen goed aan de wedstrijd en zetten Charlois snel onder druk. Hierdoor kon de thuisploeg alleen maar de lange bal hanteren. Na een onderschepping kwam de bal bij debutant Jerphanion, zij kapte een verdediger van Charlois uit en schot van net buiten de zestien tegen de lat.

Het was aan de keeper van Charlois te danken dat het niet snel 0-1 werd voor DSVP. Zij had een paar mooie reddingen op wat schoten van aanvallers Geena Toussaint en weer Caitlin Jerphanion. De Rotterdammers kwamen er wel een paar keer gevaarlijk uit, maar steeds stond keeper Nicole van den Berg in de weg en kon redding bieden. Na een schot van aanvaller Jennifer Zwang raakte de keeper van Charlois geblesseerd. Vlak voor rust moest zij het veld verlaten. Even leek het erop dat er voor rust niet gescoord zou worden, maar dat gebeurde uiteindelijk wel. Na goed druk zetten van Zwang kwam de bal bij Jerphanion, zij kon haar goede debuut bekronen met haar eerste doelpunt in het eerste elftal: 0-1.

Voorsprong uitgebreid

Het ging daarna snel, want door weer vroeg storen kwam de bal bij Benthe Ammerlaan. Zij gaf de bal aan Jennifer Zwang die de keeper omspeelde en de 0-2 binnen tikte. Charlois kwam er niet meer uit en voor de rust viel zelfs nog de 0-3; weer was het Caitlin Jerphanion die scoorde. Haar schot van achttien meter afstand was onhoudbaar voor de keeper van de thuisploeg. Snel na rust moest Geena Toussaint het veld verlaten, voor haar kwam Aïsha Korenhof in het veld. Ondanks een paar wijzigingen begon DSVP goed aan de tweede helft.

Charlois werd snel onder druk gezet, maar kwam er een aantal keer toch nog goed uit. Helaas voor de thuisploeg stond de verdediging van DSVP in de weg, of keeper Nicole van den Berg kon redding bieden. Nadat de thuisploeg zo een paar keer gevaarlijk werd, begon DSVP weer met aanvallen. Er werd ook gelijk weer gescoord. Na een voorzet van Jerphanion kwam de bal bij Felicia Kaptein — zij werd in de spits gezet na de blessure van Toussaint — en zij schoot de 0-4 binnen. De ploeg van Kruys bleef druk zetten. De bal kwam weer bij Jerphanion, zij gaf weer een goede voorzet en de bal belandde bij de goed doorgelopen Aïsha Korenhof. Ook zij wist als debutant te scoren; 0-5.

Geen tegendoelpunten

Het spel ging daarna op en neer. DSVP hield wel de overhand. Er werd uiteindelijk nog een keer gescoord. Benthe Ammerlaan speelde Kaptein goed in de loop aan, samen met Nienke Roos liep zij alleen op een verdediger en de keeper af. Kaptein gaf op tijd de bal aan Roos, die uiteindelijk de eindstand bepaalde op 0-6. Charlois kreeg nog wel een kans op een treftreffer, maar die werd voorkomen door keeper Van den Berg en verdedigers Roos en Suzanne Taal.

Zo eindigde DSVP dus als koploper in poulefase van het bekertoernooi. Zonder één tegentreffer en maar liefst zeventien doelpunten voor gaan de DSVP-vrouwen door naar de volgende ronde.

De andere wedstrijd uit deze groep ging tussen Foreholte en Lugdunum. In Voorhout werd het een 1-5 overwinning voor Lugdunum.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *