Campagne moet cd mogelijk maken

Hildegard Mandos

De Nootdorpse zangeres en muzikante Hildegard Mandos is al dertig jaar actief in de muziek. Jazz, Bossanova, Braziliaanse muziek, pop: ze zingt en speelt het allemaal op podia en theaters in het hele land. Maar één ding is er nooit van gekomen: een album met eigen liedjes en composities.

Bij een platenmaatschappij hoef je tegenwoordig niet meer aan te komen. Daarom heeft ze samen met haar man, geluidstechnicus Richard van Dorland, besloten om die cd in eigen beheer uit te brengen. In oktober gaat Hildegard met haar muzikale vrienden de studio in.

Voor de kunst

Om de opname van het album mogelijk te maken is Hildegard een campagne begonnen op het donatieplatform Voor de Kunst. In korte tijd is al ruim 2500 euro bij elkaar gebracht; bijna veertig procent van het bedrag dat voor het project nodig is. “Dit is echt het juiste moment”, zegt Richard. “Er stonden dit voorjaar veel optredens gepland, maar door corona zijn alle plannen stilgevallen.” Elk nadeel heeft zijn voordeel: tijd genoeg dus voor een gedegen voorbereiding voor de cd-opname.

De Nootdorpse heeft voor de cd een stuk of vijftien liedjes geschreven: ‘luisterliedjes met alleen maar positieve teksten’, aldus haar echtgenoot. “Het wordt een cd met verschillende stijlen, met invloeden van jazz, soul, een beetje Afrikaans en in vier talen: Nederlands, Engels, Portugees en Frans.”

…& Friends

Hildegard zingt ze niet alleen; ze begeleidt zichzelf ook op contrabas, gitaar of elektrische bas. Ze vormt samen met pianiste Jina Sumedi, die ook accordeon, ukelele en melodica speelt, en drummer/percussionist Marius Tjon de groep Hildegard Mandos & Friends.

Wie wil bijdragen aan de campagne kan terecht op de website van Voor de Kunst. De website van Hildegard zelf is hier te vinden.

,
Een reactie op “Campagne moet cd mogelijk maken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *