Cantando zingt The Armed Man

Oratoriumkoor Cantando voert eind 2018 The Armed Man van Karl Jenkins uit.

Oratoriumkoor Cantando Pijnacker is voor komend jaar een bijzondere uitdaging aangegaan: de uitvoering van The Armed Man van Karl Jenkins. Het concert staat gepland voor 9 en 10 november 2018. Cantando wil er een groot evenement van maken: met groot koor en orkest, met dans door balletstudio Belinda en bijzondere beelden die voor een extra dimensie zorgen. Omdat de uitvoering veel geld kost, is nu al begonnen met de voorbereidingen en met een sponsoractie.

The Armed Man is ‘een mis voor de vrede’. De compositie, die in 2000 in première ging in de Royal Albert Hall in Londen, bestaat uit dertien delen die worden afgewisseld met literaire teksten en gebeden uit de hele wereld. Deze teksten gaan over oorlog en geweld, de gevolgen hiervan en over de hoop op duurzame vrede. Om het werk uit te kunnen voeren is een koor van tenminste 100 zangers en zangeressen nodig en een compleet symfonieorkest.

Gastzangers

Om het werk te kunnen uitvoeren zoekt Cantando gastzangers en -zangeressen. Die kunnen vanaf 1 april meedoen aan de repetities voor de uitvoering. Daarnaast is het koor een crowdfunding begonnen en worden er in de komende maanden ook andere acties gevoerd om voldoende middelen bij elkaar te krijgen om de productie mogelijk te maken.

Cantando legt met het concert een koppeling met de Eerste Wereldoorlog en het symbool van die oorlog: de klaproos. Leden van het koor, Stichting DOEL en samenwerking met inwoners van Pijnacker-Nootdorp vilten, haken en kleien deze klaprozen voor de uitvoering.

Meer over de crowdfundingactie voor dit bijzondere concert is te vinden op de website van Cantando.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *