Carbidschieten mag, eerst brief sturen

Vuurwerk is ook in Pijnacker-Nootdorp verboden met de komende jaarwisseling. Maar carbidschieten mag wel op 31 december, tussen 10 en 18 uur, buiten de bebouwde kom en niet op de openbare weg. Die uitzondering komt te staan in de algemene plaatselijke verordening die de gemeenteraad binnenkort vast stelt.

Wie zin heeft om met carbid te knallen moet wel eerst, uiterlijk op 27 december, een brief sturen naar het college van B & W. Daarin moet worden vermeld waar het gaat gebeuren, wie de organisator is, in welk tijdvak het plaatsvindt en hoeveel melkbussen er worden gebruikt. Een e-mail sturen mag ook. De gemeente bepaalt vervolgens aan welke voorwaarden men moet voldoen.

Overigens laat de gemeente er geen misverstand over bestaan wat carbid schieten precies is. Het gaat volgens het nieuwe artikel in de APV om ‘het in een bus op explosieve wijze verbranden van acetyleengas afkomstig van een reactie tussen calciumacetylide (carbid) en water met gasmengsels met vergelijkbare eigenschappen waarbij door de explosieve verbranding een object wordt weggeschoten.’

Dat u het even weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *