Carla Beukers wint poëziewedstrijd

Carla Beukers leest tijdens de online poëzieavond haar winnende gedicht voor.

Een gedicht met mooie middenrijmen en alliteraties, bekt lekker, makkelijk leesbaar, in alle eenvoud heel sterk, vooral ook in de metriek. Zo luidde samengevat het juryrapport over het gedicht ‘Samen’, waarmee de schrijfster Carla Beukers uit Bergschenhoek donderdagavond de gedichtenwedstrijd van Bibliotheek Oostland won.

De bekendmaking van de winnaars gebeurde op een manier die bij deze coronatijd past: in een online videobijeenkomst waarin de acht genomineerde dichters hun inzendingen voorlazen. De jury, onder voorzitterschap van Ron Labordus, had hen als finalisten geselecteerd uit de 36 inzendingen voor de wedstrijd.

Opvallend was dat veel dichters hun inzendingen pas op het laatste moment, vlak voor sluiting van de inzendtermijn, hadden opgestuurd. Dat was de jury ook opgevallen. Maar de tijdsdruk die veel dichters hadden ervaren leverde toch mooi werk op, merkte Labordus op. Hij vond de online voorleesavond heel intens: “We hebben als jury alle gedichten gelezen en sommige hebben we aan elkaar voorgelezen. maar als je nu vanavond de dichters hun werk hoort voorlezen, dan krijgt het toch nog een extra dimensie.”

Voor de schrijfster van het winnende gedicht was er een tegoedbon van 100 euro, te besteden bij boekhandel Van Atten. Ook voor de winnaars van de tweede en derde prijs, Eugène van den Heuvel en Arie van Driel, is er zo’n bon, maar dan van 50 en 25 euro.

Carla Beukers. (Foto: Wonderfull Moments)

Samen

Als de nood hoog is
de verwarring nabij
Als er door zoveel meningen
verdeeldheid is in de maatschappij

Kijk dan eens naast je
naar wie daar dan staan
Kijk wie er samen
met jou dit doorstaan

Op zoek naar compassie
een liefdevol gebaar
Op zoek naar wij samen
zorgen voor elkaar

Carla Beukers

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *