CDA: Beweringen EA zijn onterecht en schadelijk

Janneke Verwijmeren (CDA)

De fractie van het CDA reageert verontwaardigd op de uitspraken van Eerlijk Alternatief dat in het proces over de opvolging van Hanneke van de Gevel achter de schermen een politiek spel wordt gespeeld. In een persbericht laat fractievoorzitter Janneke Verwijmeren weten dat de uitingen van EA en van Paul Kagie bij haar fractie slecht zijn gevallen.

Verwijmeren noemt de veronderstelling dat er sprake is van een politieke coup ‘bijzonder kwalijk’. “Dat de heer Kagie aan het begin van het proces een verkeerde voorstelling van zaken had, is een misverstand dat hij en de fractie van EA zichzelf vooral moeten aanrekenen.”

Geen oppositie

Het CDA wijst er op dat er in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp geen sprake is van een oppositie en een coalitie. Daarom kan iedere fractie een wethouderskandidaat naar voren brengen. Nu is dit weer het geval en waren er twee kandidaten (van Eerlijk Alternatief en Progressief PN), aldus Verwijmeren. “Uiteraard houd je bij de keuze van de kandidaat rekening met de grootte van de fractie, maar beoordeel je betreffende persoon vooral op functierelevante criteria. Voor het CDA zijn integriteit, bestuurlijk leiderschap en bestuurlijke ervaring belangrijke toetsingscriteria en is kennis van het sociaal domein in dit geval zeer wenselijk. Om hierover te kunnen oordelen is op zijn minst een gesprek nodig met de kandidaten.”

Eigen keuze

“Dat de heer Kagie deze kennismakingsgesprekken niet heeft willen aangaan en zich voortijdig heeft teruggetrokken, verbaast ons. Feit is nu dat EA geen wethouderskandidaat levert. Dat is hun eigen keuze.”

Dat Eerlijk Alternatief dit in de media verdraait ‘met een populistisch verhaal’ noemt het CDA ‘onterecht en schadelijk voor de beeldvorming van de lokale politiek.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *