CDA P-N sluit zich niet aan bij oproep

Janneke Verwijmeren

De afdeling Pijnacker-Nootdorp van het CDA heeft zich niet aangesloten bij de oproep van een aantal CDA-afdelingen en -leden om 500 alleenstaande kinderen zonder ouders, die in Griekse vluchtelingenkampen zitten, naar Nederland te halen. Zo’n veertig afdelingen van de partij hebben hiervoor een oproep gedaan aan de partijtop.

Het CDA in Pijnacker-Nootdorp vindt de omstandigheden waarin deze jonge kinderen en met name de meisjes in de kampen moeten verkeren ‘zeer schrijnend en triest’, laat fractievoorzitter Janneke Verwijmeren weten. “We zijn daarom van mening dat er voor deze kinderen een oplossing moet komen. Tegelijkertijd zien we dit wel als een probleem waar door de landelijke politiek het beste een oplossing voor kan worden gevonden.”

Verwijmeren denkt dat de landelijke overheid op de hoogte is van de situatie in de kampen en ook de benodigde informatie heeft om een goede afweging te kunnen maken. “Wij weten dat er bij de landelijke overheid aandacht is voor deze groep jonge kinderen en hopen dat de schrijnende situatie snel wordt beëindigd.”

De fracties van Progressief Pijnacker-Nootdorp en Partij voor de Dieren willen zich wel inspannen voor weeskinderen in Griekse kampen. Lees hier meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *