Clubs voor tafeltennis en badminton gaan samenwerken

Roel van der Beek (TTVP) en Frank van Schie (BCP) vieren de samenwerking

TAFELTENNIS/BADMINTON | De Badmintonclub BCP en Tafeltennisvereniging TTVP uit Pijnacker gaan per 1 juni samenwerken. In sporthal De Viergang werd maandagavond het contract tussen beide verenigingen ondertekend door de voorzitters Frank van Schie (BCP) en Roel van der Beek (TTVP). Ook wethouder Peter Hennevanger (Sport) was aanwezig bij de ondertekening.

”Ik heb er heel veel zin in”, zegt Frank van Schie over de samenwerking. ”Door de samenwerking creëren we meerwaarde voor onze jeugdleden op de maandagavond. Voor sponsoren en toekomstige leden kunnen we zo meer diversiteit aanbieden en kijken hoe dat gaat uitpakken.”

De reden dat de twee verenigingen voor elkaar hebben gekozen is volgens Van Schie heel logisch: ”Tafeltennis en badminton lijken heel erg op elkaar. Beide worden vooral gespeeld op de camping en daardoor hebben we elkaar gevonden. En De Viergang sluit daar perfect op aan, vooral door de indeling van de zaal. De tafeltennissers kunnen hun eigen ‘veld’ maken, en wij van het badminton hebben aan de andere kant van de zaal ons veld.”

Vruchtbaar

Het proces voor deze samenwerking was een tijd geleden al in gang gezet. ”Hier gaat al zo’n beetje twee jaar aan vooraf. Dat was dan vooral vergaderen en kijken waar de mogelijkheden liggen. Ondanks dat er nog een paar andere alternatieve waren, was dit uiteindelijk de vruchtbare samenwerking voor ons allebei”, zegt Van Schie.

De samenwerking valt toevallig in het jaar dat beide verenigingen hun 50-jarige jubileum vieren. ”Dat is inderdaad heel erg toevallig. Ik ben blij dat we het samen mogen gaan vieren. We zijn samen 100, en dat is een fantastische prestatie”, vertelt de voorzitter van badmintonvereniging BCP trots.

Beide voorzitters ondertekenen het contract voor de samenwerking.

Geen fusie

Ook de voorzitter van de tafeltennisclub TTVP Roel van der Beek is blij met de overeenkomst. ”We gaan niet fuseren, maar werken samen. Dat houdt in dat we hier elke maandagavond gaan tafeltennissen en badmintonnen. Verder werken we samen op bestuurlijk niveau, gaan we samen toernooitjes organiseren, samen het 50-jarige jubileum vieren in juni. Ook gaan we gebruik maken van elkaars expertise, vooral op het gebied van marketing, communicatie, ledenwerving en dat soort zaken. Dus geen fusie, maar echt een samenwerking.”

Van Der Beek vertelt hoe ze elkaar hebben gevonden. ”Dat was twee jaar geleden tijdens het initiatief van SportInspire. Dat was een sportfeest voor iedereen die geïnteresseerd is in badminton, tafeltennis en volleybal. Maar met zijn drieën samen wordt lastiger, dat geeft veel herrie, meer geluid. Met tafeltennis en badminton samen heb je dat minder en valt het best wel mee. Daarom dachten we dat dit een mooie combinatie zou zijn. Zo is het eigenlijk ontstaan.”

”Met deze samenwerking hoop ik dat we goed kunnen optrekken, dus ook dingen delen met elkaar, samen bestuursvergaderingen houden. Vooral wil je groeien als vereniging, elkaar financieel sterker maken. Eigenlijk hoop je ook dat je meer leden krijgt. En als laatste: meer continuïteit voor de kleinere verenigingen. Beide zijn we klein en we willen allebei continuïteit voor in de toekomst.”

De voorzitters met de wethouder Peter Hennevanger.
Voor het tekenen van de overeenkomst werd een tafeltennistafel klaargezet.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *