College ‘denkt mee’ over kaartclubs

De Nootdorpse Bridge Club kan straks niet meer terecht in CulturA, bevestigt B & W.

Het klopt dat de Nootdorpse Bridge Club in de toekomst geen gebruik meer kan maken van de theaterzaal van CulturA, nadat het beheer is overgenomen door de Stichting CulturA & Zo’. Bibliotheek Oostland, de belangrijkste partner in deze stichting, zet in op een bezetting ‘die beter past bij de verschillende functies van het gebouw’, schrijft het college van B & W in antwoord op vragen van het CDA.

Daardoor kan de theaterzaal meer worden gebruikt voor andere activiteiten, zoals theater en jeugdvoorstellingen. De foyer wordt vooral bibliotheekruimte.

Moeilijk

De bibliotheek onderzoekt nog wel of er voor de kaartclubs een andere plek te vinden is in CulturA, ‘hoewel dat op dit moment moeilijk lijkt’, schrijft het college. “Wij zullen meedenken met het zoeken naar een goed alternatief voor de Nootdorpse Bridge Club”, schrijven B & W.

De Bridge Club heeft al laten weten dat gebouw Nové geen alternatief is, omdat de ruimte daar niet groot genoeg is voor de vele tafels die de kaartclub nodig heeft tijdens de bridgedrives. Het CDA had in zijn vragen ook al gedoeld op ruimtegebrek in Nové. Daarover schrijft het college in zijn antwoord alleen: “Of er onvoldoende ruimte in Nové is, kunnen wij niet beoordelen.”

Donderdagavond spreekt de gemeenteraad voor het eerst beeldvormend over de plannen met CulturA. De kaartclubs maken dan gebruik van het recht om in te spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *