College trekt startnota participatie in

De gemeenteraad heeft geen behoefte aan lange procedures en duur onderzoek voor het participatiebeleid.

Het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp komt binnenkort met een nieuw voorstel rond de participatie, bedoeld om mensen in de bijstand toe te leiden naar werk, een opleiding of een zinvolle dagbesteding. In dat nieuwe voorstel wordt een concreet plan van aanpak gecombineerd met een beleidsnota voor de langere termijn. Die toezegging deed wethouder Hanneke van de Gevel (sociaal domein) donderdagavond in de oordeelvormende vergadering van de gemeenteraad.

De startnotitie, die het college aan de gemeenteraad had voorgelegd, wordt volgende week niet in stemming gebracht. Formeel zal het stuk dan worden teruggestuurd naar het college, maar feitelijk komt het er op neer dat het college het voorstel rond de startnotitie intrekt.

Aan de slag

Er waren vorige week tijdens de beeldvormende vergadering al veel vragen over de startnotitie. Die gingen vooral over de lange procedure die zou worden ingezet en over het forse budget dat nodig zou zijn voor aanvullend onderzoek naar de mogelijkheden van de bijstandstrekkers en voor een dialoog met de samenleving. Donderdagavond bleek dat de meeste raadsfracties liever zouden zien dat meteen wordt doorgegaan om meer mensen vanuit een uitkering naar werk te begeleiden. Laat al dat onderzoek en die dialoog maar zitten en ga aan het werk, was de boodschap die wethouder Van de Gevel meekreeg.

De wethouder toonde zich na afloop niet rouwig over het feit dat het collegevoorstel door de raad wordt teruggestuurd. “Welnee, dit scheelt ons heel veel werk. We gaan gewoon aan de slag. Ik vind het helemaal prima”, zei ze na het sluiten van de vergadering.

Een opmerking bij " College trekt startnota participatie in"
  1. Pingback: ‘Blij met uitkomst van het bijstandsdebat’ – Pijnacker-Nootdorp Actueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *