Commissie oordeelt over paddocks

Het college van B & W van Pijnacker-Nootdorp wil tegenover de gemeenteraad niet inhoudelijk ingaan op de handhavingszaak tegen paardenhouder Westerman in Oude Leede, die volgens B & W illegaal paddocks heeft aangelegd bij zijn bedrijf. Wethouder Ilona Jense liet woensdagavond in de beeldvormende vergadering van de gemeenteraad weten niet in het openbaar over de zaak te willen spreken, omdat er een procedure loopt bij de Commissie voor de Bezwaarschriften. Pas eind mei komt er meer duidelijkheid over, aldus Jense.

Jense liet in de raadsvergadering wel los dat de bezwaren tegen de paddocks, plekken waar paarden in een ruimte met een ondergrond van zand buiten kunnen lopen, te maken hebben met de plannen om de Zuidpolder van Delfgauw geschikt te maken als weidevogelgebied. Hoewel de paddocks van Stal Westerman niet in dat gebied liggen maar aan de rand ervan, aan de andere kant van het fietspad dat daar loopt, worden ze kennelijk toch als belemmering gezien voor die plannen.

“Als we het aan de Wilgenweg toestaan, dan krijgen we straks allemaal aanvragen van andere paardenhouders die ook zo’n paddock willen”, liet Jense zich nog ontvallen.

Hoorzitting

Westerman heeft een bezwaarschrift ingediend tegen het gemeentelijke bevel om de vijf paddocks op zijn land weg te halen. Dat wordt op 25 mei behandeld in een hoorzitting bij de onafhankelijke Commissie voor de Bezwaarschriften. De commissie zal daarna een oordeel vellen of de handhaving door de gemeente terecht is of niet.

Mocht de commissie Westerman in het gelijk stellen, dan kunnen de paddocks later alsnog in het bestemmingsplan worden opgenomen via een zogenaamd Verzamelplan, aldus de wethouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *