Competities worden weer hervat

VOETBAL | Na twee weken geen competitiewedstrijden, wordt dit weekend de competitie weer hervat. SV Nootdorp gaat zaterdag richting Rotterdam om daar tegen de andere degradant uit de Hoofdklasse te voetballen: XerxesDZB. De ploeg uit Rotterdam doet het beter dan Nootdorp, want waar de ploeg van trainer Marco Jalink op een teleurstellende twaalfde plek staat, staat XerxesDZB nu vijfde. Beide ploegen speelde hun laatste wedstrijd op 15 februari. XerxesDZB speelde toen met 0-0 gelijk tegen Forum Sport en Nootdorp verloor thuis met 2-3 van BVCB. Eerder wisten de Rotterdammers met 0-2 te winnen in Nootdorp. Op sportpark Faas Wilkes is zaterdag de aftrap om half 3. Hier vind je de overige wedstrijden uit de zaterdag 1e klasse B.

De kans dat DSVP de tweede periode nog kan winnen is best klein. Door de twee nederlagen tegen LYRA (2-1) en Verburch (0-2) is het gat met laatstgenoemde drie punten. De volgende tegenstander is MVV ’27 uit Maasland. MVV ’27 staat in de competitie op een vierde plek met 29 punten, DSVP staat nog wel tweede met 31 punten. De vorige keer dat beide elkaar troffen was in de derde speelronde, ook toen had DSVP twee wedstrijden achter elkaar verloren. Tegen MVV ’27 werd toen in Pijnacker met 2-0 gewonnen. Op sportpark De Commandeur is zaterdag de aftrap om half 3. Hier vind je de overige wedstrijden uit de zaterdag 3e klasse B.

Na de winterstop heeft Oliveo (za) nog geen wedstrijd verloren. Door deze reeks staat de ploeg van trainer Wim Baggerman op de derde plaats met 32 punten. De komende tegenstander is Hermes DVS uit Schiedam en staan op de negende plek met achttien punten. Beide speelden hun laatste wedstrijd op 15 februari. Oliveo won toen van Blijdorp met 1-2 en Hermes DVS verloor thuis met 2-4 van SVV. Eerder dit seizoen wist Oliveo in Schiedam met 0-3 te winnen van Hermes DVS. Op sportpark De Groene Wijdte is zaterdag de aftrap om 3 uur. Hier vind je de overige wedstrijden uit de zaterdag 4e klasse F.

Bekerloting RKDEO

Nadat er in de eerste drie wedstrijden na de winterstop niet werd gewonnen, een verlies en twee gelijke spelen, wist Oliveo (zo) afgelopen zondag met 6-1 te winnen van HMSH. De ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel staat op een derde plek met 30 punten. De volgende tegenstander is Teylingen uit Sassenheim en zij staan twaalfde met zestien punten. Afgelopen zondag speelde Teylingen in Den Haag tegen HVV, daar werd met 1-0 verloren. In Sassenheim werd eerder dit seizoen met 1-6 gewonnen door Oliveo. Op sportpark De Groene Wijdte is zondag de aftrap om half 3.

RKDEO speelt dit weekend in Hillegom tegen de koploper: SV Hillegom. De ploeg uit Nootdorp won vorige week van Altior met 3-4 en SV Hillegom wist te winnen van DOSR met 2-1. Trainer Wesley Epskamp staat met zijn team op een keurige vierde plaats met 29 punten, SV Hillegom heeft tien punten meer. In Nootdorp speelde RKDEO met 2-2 gelijk tegen Hillegom. Op sportpark De Zanderij is zondag de aftrap om 2 uur.

Deze week werd er geloot voor de achtste finales van het bekertoernooi. RKDEO gaat het op 24 maart thuis opnemen tegen SV Aarlanderveen, zij komen uit in de zaterdag 3e klasse A.

Wippolder deed zichzelf afgelopen zondag te kort tegen Foreholte (2-2). In de serie van vier lastige wedstrijden heeft Wippolder tot nu toe twee punten gehaald, want tegen Hillegom werd ook met 2-2 gelijk gespeeld. Komende tegenstander is het Haagse HVV, zij wonnen met 1-0 van Teylingen. De ploeg van trainer Ronald Hes staat op een vijfde plek met 27 punten, HVV staat tweede met 33 punten. Eerder dit seizoen werd het in Delfgauw 2-2. Zondag is de aftrap om 2 uur op sportpark De Diepput.

Hier vind je de overige wedstrijden uit de zondag 2e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *