Contract getekend voor Kindcentrum

Zo gaat het nieuwe IKC in Ackerswoude er uitzien.

De vestiging van een Integraal Kindcentrum in de Pijnackerse wijk Ackerswoude, op de hoek van de Monnikenweg en de Klapwijkseweg, is donderdag een stap dichterbij gekomen. Carl Fikenscher van Scholengroep Holland en Chris van Tongeren van SWK-Kinderopvang tekenden samen met wethouder Peter Hennevanger (Onderwijs) de overeenkomst. Het IKC wordt gevormd door de openbare Dalton-basisschool de Tweemaster en Triodos kinderopvang. De huidige vestiging van de Tweemaster in Koningshof verhuist naar Ackerswoude.

In het nieuwe gebouw komen naast de basisschool ook een kinderdagverblijf, peuteropvang en voor- en naschoolse opvang. Verder komt er een gymzaal, die ook gebruikt kan worden door sportverenigingen. Het ontwerp bestaat uit een gebouw met twee verdiepingen, met centrale gebieden met aula met tribunetrap, speellokaal en gymzaal. De groepsruimten en lokalen komen aan de buitenzijde.

Wijkbewoners en andere belangstellenden kunnen op 19 november tijdens een inloopavond in het informatiecentrum aan de Monnikenweg komen kijken hoe het ontwerp van het IKC er uitziet. De bouw begint volgend jaar, waarna het IKC bij aanvang van het schoolseizoen in 2020 in gebruik zal worden genomen.

Een opengewerkt beeld van het gebouw. Centraal is de aula met tribunetrap te zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *