Corporatie houdt cv-ketels in de gaten

Volgens het programma Kassa zijn oudere types van de Agpo Ferroli cv-ketels brandgevaarlijk.

Rondom Wonen, de belangrijkste woningcorporatie in Pijnacker-Nootdorp, heeft in 244 van haar woningen cv-ketels in gebruik waarbij problemen kunnen optreden in de warmtewisselaar. Het gaat om een cv-installatie die afgelopen zaterdag in het tv-programma Kassa storingsgevoelig en zelfs brandgevaarlijk werd genoemd.

Rondom Wonen heeft na de tv-uitzending contact opgenomen met de installateur die elke twee jaar de cv-ketels een onderhoudsbeurt geeft. De monteurs krijgen al langere tijd de opdracht om bepaalde voorzieningen goed te controleren, schrijft de corporatie op haar website.

Tot nu toe zijn er bij de cv-ketels in de huurwoningen van Rondom Wonen geen klachten ontstaan. De huurders van de betreffende huizen krijgen deze week allemaal een brief van de corporatie waarin uitleg over de installaties wordt gegeven.

Emeritus hoogleraar Veiligheid en Rampenbestrijding Ben Ale noemde de betreffende cv-ketel in het tv-programma ‘de brandgevaarlijkste ketel die ik tot nog toe heb onderzocht’. De problemen ontstaan volgens hem wanneer de warmtewisselaar verstopt raakt doordat mensen zuinig stoken. Hierdoor ontstaat warmtestuwing in de verbrandingskamer van de ketel en smelt het aluminium eromheen. Dat zou ook woningbranden kunnen veroorzaken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *