Costa CulturA Club gaat van start

Corona heeft door veel evenementen en activiteiten een streep gezet, maar toch is er voor de kinderen in Pijnacker-Nootdorp in de zomervakantie, die komende maandag begint, nog van alles te doen, zoals de Costa Cultura Club en de alternatieve programma’s van de Nootdorpse Vakantieweek en Jeugdland Pijnacker.

In CulturA & Zo staat vanaf maandag 20 juli een animatieteam klaar om kinderen elke dag bezig te houden. In de ochtend zijn er voor kinderen van vier tot ongeveer acht jaar creatieve activiteiten, ’s middags is er een leuke film en op sommige dagen zijn er ook aan het begin van de avond dingen te doen. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen in de middag meedoen aan allerlei creatieve activiteiten. Ook is er elke week iets voor tieners te doen, zoals een escape room.

Weekprogramma

Komende week begint het al goed:

  • Maandagochtend kunnen kinderen knutselen rond het thema ‘camping’ en om drie uur ’s middags draait de film Corgi.
  • Dinsdag zijn er ’s morgens spelletjes, ’s middags draait de kinderfilm Kinderen zijn de baas, op basis van het boek van Jochem Metzger. Om half zeven is er een Minidisco, en om zeven uur ’s avonds begint de Grote Familie Vakantiequiz.
  • Woensdag kunnen de kinderen in de ochtend weer knutselen: een zonnetje met een regelboog. ’s Middags draait de Disneyfilm Aladdin.
  • Donderdag is het thema van de knutselclub zwemkleding. Wie plakt, kleurt of schildert de leukste zwembroek of bikini? De film van de middag gaat over een echt uitvindersgezin: de familie Slim. Dat is nogal een spannende toestand, want de familie belandt in zijn geheel, op jongste zoon Max na, in Niemandsland. ’s Avonds is er eerst weer Minidisco en daarna vanaf zeven uur een leuke karaokeavond.
  • Het zou mooi uitkomen als het vrijdag erg warm weer is, want in de ochtend knutselen de kinderen ijsjes. Nou ja, geen echte vermoedelijk, maar die hebben ze dan wel bij de bar van CulturA. In de middag draait een toepasselijke film: ZooTropolis — en dat klinkt ook nogal warm.
  • Het hoort eigenlijk niet bij de Costa CulturA Club, maar zondagochtend zijn de kinderen ook welkom voor een leuke filmvoorstelling. Om half elf ’s morgens draait een film waarin de Paw Patrol een mysterie moet oplossen.

Het volledige programma is hier te vinden. Elke activiteit kost vijf euro, inclusief drankje. Begeleidende ouders mogen voor datzelfde bedrag mee, maar als ze ook de film willen zien moeten ze wel zelf een kaartje kopen. Er zijn ook strippenkaarten te koop: je betaalt dan voor tien activiteiten en krijgt er nog een gratis als extra bij.

Filmvoorstellingen

Komende week zijn er ook twee filmvoorstellingen voor volwassenen. Maandagavond draait de romantische speelfilm La La Land in de theaterzaal van CulturA & Zo, met in de hoofdrollen Ryan Gosling en Emma Stone. Zaterdagmiddag 25 juli staat een toepasselijke film in deze coronatijd geprogrammeerd: Five Feet Apart, met in de hoofdrollen Haley Lu Richardson en Cole Sprouse. De film gaat over twee mensen die in het ziekenhuis verblijven, niet vanwege corona, maar om een andere aandoening. Ze vallen voor elkaar, maar ja die anderhalve meter…

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *