Crowdfunding voor Ontmoetingscentrum

Het fietslabyrint stond al even op proef in het Ontmoetingscnetrum. Dat was een groot succes, zegt Brigitte Aarts (rechts)

Het Ontmoetingscentrum Pijnacker in de wijk Keijzershof heeft plannen om de bewegingsruimte flink op te knappen. Dat moet een multifunctionele ontmoetingsruimte worden met als pronkstuk een zogenaamd fietslabyrint, een bewegingstrainer die interactief een beeldscherm aanstuurt, waarop fietsroutes door steden of landschappen in binnen- en buitenland kunnen worden gereden. Met dat apparaat kunnen bezoekers van de dagbesteding door Pijnacker fietsen, maar net zo gemakkelijk ook door een heel andere stad ter wereld.

Om het geld voor de opknapbeurt bij elkaar te krijgen is het Ontmoetingscentrum een actie voor crowdfunding begonnen. Op het platform Voor de ouderen is een actie opgezet die als doel heeft om minimaal 5000 euro bij elkaar te brengen. Tot nu toe is er bijna 4000 euro bij elkaar gebracht en er is nog ruim een maand te gaan.

Het fietslabyrint heeft onlangs al een week of twee op proef in het ontmoetingscentrum gestaan, zodat de bezoekers het apparaat al konden uitproberen. “Onze cliënten waren razend enthousiast! Een van onze bezoekers vertelde thuis dat hij door New York had gefietst! Tja, toen werd hij wel even raar aangekeken natuurlijk…”, vertelt Brigitte Aarts van het Ontmoetingscentrum.

Aankleding

De ruimte waar het apparaat straks moet komen is een wat kale bewegingsruimte waar nu wel een biljart staat dat veel wordt gebruikt, maar verder kan de kamer wel wat aankleding gebruiken. Een lekkere bank en een makkelijke stoel, een mooie boekenkast, leuk fotobehang: dat zou het al een stuk leuker maken. Brigitte: “We willen de ruimte meer voor ontmoeting en sociale contacten gebruiken, als dat straks na corona allemaal weer kan. We kunnen dan ook wat meer de verbinding met de wijk maken, laagdrempeliger om eens een keer binnen te komen, misschien een biljartochtend voor de wijk. Meer sociale contacten zijn voor onze cliënten erg belangrijk, want dat houdt het brein geprikkeld.”

De vernieuwde ruimte kan straks ook gebruikt worden voor het ontvangen van mantelzorgers, voor het geven van voorlichting en ondersteuning. “Nu mag dat allemaal nog niet, maar het zou leuk zijn als dat straks wel kan. Het is erg goed als onze cliënten elkaar en anderen met behoud van de eigen regie kunnen ontmoeten.”

De 5000 euro die voor de actie nodig is moet toch haalbaar zijn. Wie mee wil helpen, al is het maar met een klein bedrag, kan terecht op deze webpagina.

Het Ontmoetingscentrum Pijnacker in de wijk Keijzershof wil na de coronacrisis ook wijkbewoners wat vaker kunnen ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *