Cursus Eerste Hulp aan Kinderen

Vaak is het alleen een kapotte knie, maar ernstiger letsel komt ook geregeld voor.

Het Rode Kruis geeft ook dit jaar weer EHBO-cursussen in Pijnacker-Nootdorp. Volgende maand richten de instructeurs zich speciaal op het geven van eerste hulp bij verwondingen die jonge kinderen kunnen oplopen bij een ongeval of een ongelukkige gebeurtenis in huis. De cursus Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK) duurt vier avonden en begint op 7 februari.

Een cursus die zich speciaal richt op hulp aan kinderen is geen overbodige luxe. Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de spoedeisende hulp behandeld na een ongeval thuis. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val. Maar ook op school en in het verkeer komen ongevallen geregeld voor.

Het Rode Kruis geeft de EHAK-cursus op de vier donderdagavonden in februari, van 20 tot 22 uur in Buurt & Zo in Pijnacker. Cursisten betalen 35 euro voor de cursus.

Volledige cursus

Vanaf maart geeft de plaatselijke afdeling ook de volledige EHBO-cusus, waarin ook renanimatie en het gebruik van de AED is opgenomen. Deze cursus wordt vanaf 7 maart gegeven op elf achtereenvolgende donderdagavonden, ook in Buurt & Zo. Inwoners van Pijnacker-Nootdorp betalen een eigen bijdrage van € 90.

Meer informatie is te vinden op deze webpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *