Cursus voor vertrouwens personen

Een vertrouwenspersoon is bij steeds meer verenigingen en instellingen het eerste aanspreekpunt als iemand een interne klacht heeft.

Bij verschillende verenigingen en instellingen zijn al vertrouwenspersonen actief. Dat zijn mensen die het eerste aanspreekpunt zijn voor mensen binnen de organisatie die een interne klacht hebben. Ook hebben ze vaak een preventieve rol, door knelpunten te signaleren die mogelijk voor problemen kunnen zorgen bij leden of vrijwilligers. 

Goede vertrouwenspersonen zijn niet zo gemakkelijk te vinden. Daarom wil het Bureau Vrijwilligerswerk Pijnacker-Nootdorp in het najaar een cursus van enkele dagdelen inkopen, die tegen een gereduceerde prijs aan verenigingen en instellingen kan worden aangeboden.

De training die het BVW op het oog heeft wordt aangeboden door NOC*NSF, maar die is niet per se gericht op sportverenigingen. Ook andere organisaties kunnen er profijt van hebben. Om te zien of er voldoende belangstelling voor is, heeft het Bureau Vrijwilligerswerk een voorinschrijving geopend. De cursus kan doorgaan als er minstens 12 deelnemers zijn. De kosten voor elke deelnemer zijn dan naar verwachting 100 euro. Zijn er meer inschrijvingen, dan wordt het bedrag per deelnemer goedkoper.

Het BVW heeft ook plannen om een cursus Sociale Hygiene aan te bieden, die gaat over het omgaan met alcohol- en drugsproblematiek. Elke vereniging of organisatie die alcoholische dranken verkoopt, moet tijdens de openingstijden minimaal één persoon aanwezig hebben die het diploma Sociale Hygiène in zijn bezit heeft. Deze cursus kan worden aangeboden bij een minimaal aantal van 16 deelnemers. 

Meer informatie over de cursussen en de voorinschrijving is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *