D66 wil overleg over blokverwarming

Huurders van flatwoningen in Pijnacker-Noord hebben een conflict met Rondom Wonen over de stookkosten.

De raadsfractie van D66 wil dat de gemeenteraad in een beeldvormende vergadering wordt bijgepraat over de problemen rond de blokverwarming van de appartementen in Pijnacker-Noord. De huurders van flatwoningen in de wijk hebben daarover een conflict met corporatie Rondom Wonen. Hoewel de gemeente in dit conflict geen partij is, vindt fractievoorzitter Peter Hennevanger van D66 dat de raad wel het recht heeft om volledig geïnformeerd te worden.

Het conflict met de corporatie gaat over de afrekening van de stookkosten en het vastrecht, dat moet worden betaald door de huurders en de kopers van de flatwoningen. De manier van berekenen verschilt bij de flats waar alleen huurders wonen ten opzichte van de appartementen met zowel huurders als eigenaren. De appartementengebouwen zijn aangesloten op het aardwarmtenet van Ammerlaan.

D66 wil een rondetafeloverleg met de huurders en de leiding van Rondom Wonen. Hennevanger vindt het belangrijk dat de gemeenteraad zich laat informeren over de ervaringen in Pijnacker-Noord, omdat er in de toekomst steeds meer gebruik gemaakt zal worden van aardwarmte. 

Eerlijk Alternatief

De problemen rond de blokverwarming zijn al eerder door bewoners onder de aandacht gebracht van de gemeente. Naar aanleiding daarvan stelde Eerlijk Alternatief eind januari al vragen aan het college van B & W over de kwestie. De fractie wilde onder meer weten hoe het precies zat met de afrekening van de stookkosten, en ook vroeg de fractie naar de isolatie van de woningen, die zo ondeugdelijk is dat de flats volgens bewoners niet warm te stoken zijn.

Rondom Wonen stuurde onlangs zelf een brief met uitleg aan de gemeenteraad. In die brief laat Rondom Wonen weten dat de oplossing van het conflict ligt in ‘met elkaar in gesprek blijven’. “Het opzoeken van de media of het oprichten van een Facebookpagina draagt hier ons inziens in elk geval niet aan bij”, aldus hoofd Wonen Tanja Roest van de corporatie. 

Een reactie op “D66 wil overleg over blokverwarming”
  1. Fijn dat er aandacht gegeven wordt aan deze problematiek. Ik heb deze link gedeeld op Facebook pagina blokverwarming Pijnacker. Hier vindt je dit probleem vanuit de huurders belicht. Het is best heel ingewikkeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *