Langendoen voorzitter Cultuurplatform

Daan Langendoen, voorzitter van het Cultuurplatform

Daan Langendoen (60) uit Pijnacker is benoemd tot voorzitter van het Cultuurplatform. Dat adviesorgaan zat na het vertrek van Majel Blonden, die al na een jaar weer is vertrokken, zonder aanvoerder. Langendoen heeft zelf geen achtergrond in kunst en cultuur; hij noemt zichzelf ‘hooguit een amateurschilder’, maar de sector spreekt hem wel bijzonder aan én hij heeft een grote bestuurlijke ervaring. Langendoen is programmadirecteur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Langendoen heeft al een vergadering met het Cultuurplatform achter de rug en dat was heel plezierig, zegt hij. “We hebben het vooral gehad over de kansen die het platform heeft om meer zichtbaar te worden. Ik denk dat dat belangrijk is, zeker ook omdat het beleid rond cultuur in het nieuwe collegeakkoord een goede plek heeft gekregen. We zullen bijvoorbeeld zeker de kans grijpen om een goede bijdrage te leveren aan de nieuwe Cultuurnota die er moet komen.”

Resultaten en verbindingen

Het Cultuurplatform is bedoeld om het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd van advies te voorzien op het gebied van het cultuurbeleid in brede zin. In de afgelopen jaren heeft het platform niet zo van zich doen spreken, maar daar komt wat Langendoen betreft verandering in. “Ik heb wat minder aanleg om op mijn handen te zitten”, zegt hij diplomatiek. “Ik ben iemand die vooral voor resultaten gaat en voor verbindingen zorgt in het netwerk.” 

Ook de samenstelling van het platform ziet er volgens de nieuwe voorzitter goed uit, met vertegenwoordigers uit het cultuurveld vanuit alle kernen van Pijnacker-Nootdorp.

Het college van B & W heeft ook Willem Jan Keizer benoemd tot lid van het Cultuurplatform. Daarnaast zijn de zittende leden Caroline Grootenboer, Brigitte Oostvogels (beter bekend onder haar artiestennaam Brighart) en Maurice Schomaker herbenoemd. Er zijn nog enkele vacatures in het platform, maar ook daarvoor hebben zich volgens Langendoen al kandidaten gemeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.