Damesteam Wippolder speelt op NK

Foto: Debbie Rietdijk

Het MO15 damesteam van SV Wippolder speelt zaterdag op het Nederlands Kampioenschap in Brunssum. Het gaat om een gelegenheidsteam, dat wordt gevormd door vrouwen uit verschillende andere damesteams van de vereniging.

De Wippolder-vrouwen spelen op het niveau van de eerste klasse/promotieklasse. Het gelegenheidsteam is vaker actief. Zo wordt een paar keer per jaar meegedaan aan toernooien, met nu dus als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap. Ook worden extra trainingen verzorgd door oud-international Wil de Visser. Zij maakt deel uit van de jeugdstaf van SV Wippolder.

Bij de vereniging, die officieel gevestigd is in Delft maar waarvan de accommodatie grenst aan de wijk Emerald in Delfgauw, spelen alle dames in een gemengd team (waar vaak wel twee- of drietallen samenspelen) met en tegen jongens. Het voordeel hiervan is dat iedere speelster op haar eigen niveau kan worden ingedeeld en zich daar met plezier kan ontwikkelen. Zo zijn er dames die meespelen met de jongens op hoofdklasse en eerste klasse niveau, terwijl nieuwkomers bijvoorbeeld in de vierde of vijfde klasse beginnen. 

SV Wippolder probeert zo lang mogelijk gemengd te voetballen tot aan de 13, 14 of 15 jaar. Daarna willen de meeste dames wel de stap naar een damesteam maken.

Bij de vereniging is momenteel een grote groep meisjes van 13 tot en met 15 jaar. Zij zullen daarom op termijn als vast damesteam ingeschreven worden. Maar voorlopig willen ze nog gemengd spelen.


,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *