‘Dat wordt taart vanavond en een pilsje’

Jack Haket was een van de vele indieners van een bezwaarschrift, die zijn argumenten toelichtte tijdens een van de hoorzittingen van de commissie.

Jack Haket, een van de inwoners van Pijnacker die zich in de afgelopen maanden druk heeft gemaakt over de mogelijke komst van de houtstookinstallatie aan de Molenweg in Pijnacker, is dolblij met het besluit van het college van B & W om de omgevingsvergunning niet te verlenen. “Ja, dat wordt vanavond taart bij de koffie en een pilsje met het hele kluppie”, zegt hij in een eerste reactie. Eerlijk gezegd had hij het besluit van B & W wel verwacht, zegt hij. “Ik denk dat de gemeente echt geen andere keus had.”

Haket realiseert zich dat de initiatiefnemers nog kunnen besluiten om naar de Raad van State te stappen, maar hij denkt niet dat er dan een ander besluit zal volgen. “We hebben dan wel de munitie van het advies van de bezwaarschriftencommissie. Ik denk dat de initiatiefnemers ook wel zullen zien dat dat een doodlopende weg is, ook al omdat ze de publieke opinie niet mee hebben.”

Alternatief plan

Ook Carlo Schrier, een van de andere indieners van een bezwaarschrift, die vrijwel al zijn argumenten overgenomen zag worden door de commissie, verwacht niet dat een eventuele gang naar de bestuursrechter een andere uitkomst zal opleveren. Hij blijft bij zijn overtuiging dat de installatie uiteindelijk veel groter zou worden dan waar de vergunning voor was aangevraagd. “Dat zou bij de Raad van State ook slecht vallen, daar ben ik wel zeker van”, zegt hij.

Schrier werkt samen met enkele andere bezwaarden aan een alternatief energieplan, waarin geothermie ook een rol zal spelen. Op grond van dat plan zouden meerdere tuinders in Pijnacker-Nootdorp gebruik kunnen maken van alternatieve warmte.

Lees ook: Houtstookoven van de baan

Lees ook: ‘Dat wordt taart vanavond en een pilsje’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *