Dave Nijhuis: ‘Dit is echt wat ik wilde’

Het nieuwe sportcentrum zit in de Diamant op het Raadhuisplein in Pijnacker.

De laatste loodjes wegen letterlijk en figuurlijk zwaar: de afgelopen weken werkte kickboks- en sportleraar Dave Nijhuis samen met enkele mensen om hem heen vaak tot half twee ’s nachts om zijn nieuwe Sportcentrum Pijnacker op de bovenetage van de Diamant aan het Raadhuisplein in gereedheid te krijgen voor de opening donderdagavond. Maar het is alle inspanningen waard, zegt hij. “Ik geloof hierin, het is precies geworden zoals ik wilde.”

Hoewel in veel ruimten nog volop wordt gewerkt is al goed te zien dat Pijnacker er met het nieuwe sportcentrum een belangrijke voorziening bij krijgt. Niet alleen de eigenaar is daar erg blij mee: ook de verhuurder van het karakteristieke gebouw op het Raadhuisplein, die jarenlang tandenknarsend zag dat de gehele etage leeg bleef. En ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp is er blij mee. Wethouder Ilona Jense (Economie) zegt dat het sportcentrum een prachtige bijdrage vormt aan het meer bruisend maken van het centrum van het dorp.

Team Ypenburg

Dave Nijhuis: Eindelijk een eigen sportcentrum.

Nijhuis was al een tijdje op zoek naar een locatie voor een eigen sportcentrum. Na lange tijd in andere sportcentra te hebben getraind en les gegeven, begon hij zeven jaar geleden voor zichzelf. In die tijd heeft hij hard gewerkt om zijn sport- en kickbokscentrum Team Ypenburg tot een succes te maken, en dat is zeker gelukt. Maar de locatie, in een sportzaal in een buurtcentrum in de Haagse wijk Ypenburg, is verre van ideaal. Een eigen sportcentrum bleef dus een grote wens.

“In Den Haag waren er wel allerlei plekken waarin dat mogelijk was, maar dat lukte niet: de locatie was niet goed of de huur onbetaalbaar. En toen kwam dit op mijn pad, hier in het centrum van Pijnacker. Dit is precies wat ik wilde, alles klopt!”

Het nieuwe sportcentrum is breed van opzet. Fitness, groepslessen, persoonlijke begeleiding, net zoals in veel andere sportcentra. Maar daar bovenop: een schitterende bokszaal waar de naam Team Ypenburg nog steeds terug te vinden is. “Die naam zit in mijn hart: daar neem ik niet zomaar afscheid van”, zegt Dave. De zaal is volledig geoutilleerd voor boksen, kickboksen en aanverwante sporten. Want dat is immers waar Dave, en met hem zijn Team Ypenburg, groot in is geworden.

Al veel inschrijvingen

Dat zijn nieuwe sportcentrum hier komt, dat is in Pijnacker niet onopgemerkt gebleven. “Iedereen praat erover. We hebben nu al 250 inschrijvingen van mensen uit Pijnacker, terwijl we nog niet eens begonnen zijn”, glundert hij. En het klopt: tijdens ons gesprek in het sportcentrum komen er spontaan mensen binnen die zich graag willen aanmelden. Een receptioniste neemt hen bij de hand om hen rond te leiden door de sportschool, die dus eigenlijk nog niet eens helemaal af is.

Nijhuis is blij met de medewerking die hij heeft gekregen van de verhuurder van de Diamant en van de gemeente. “Die hebben echt heel goed meegedacht en geholpen”, zegt hij. Toch heeft hij nog wel eens een nachtje wakker gelegen door de grote hoeveelheid werk die met de verbouwing en inrichting gemoeid was, en ook over de grote investering die zo’n sportcentrum vergt. “Ja, ook daarmee zijn we tot de bodem gegaan, maar ik heb er echt heel veel vertrouwen in dat dit een succes wordt.”

Donderdagavond is de opening. Dan kan vanaf 19 uur iedereen die zin heeft komen kijken hoe het sportcentrum is geworden. En vanaf vrijdag, 1 februari, kan er meteen gesport worden.

Natuurlijk is Dave Nijhuis hartstikke blij met het hele sportcentrum, maar de bokszaal ligt hem nauw aan het hart. Hier blijft de naam Team Ypenburg prominent aanwezig.
Nu is het nog rustig in het fitnesscentrum, maar vanaf vrijdag wordt hier volop gesport.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *