De bal rolt weer bij Oliveo!

Na zes weken stil te hebben gezeten kunnen de jeugdleden van de Pijnackerse club Oliveo weer voetballen. In een aangepast schema worden er tot en met eind mei weer trainingen gegeven.

”Dit is echt geweldig, fijn om weer op het veld te zijn”, zegt Danny Karsten, hoofdtrainer van de onder 8 en 11. ”Er zijn wel wat aanpassingen gedaan op het terrein, zoals voor onze spullen en de looproutes naar het trainingsveld. We proberen nu de richtlijnen van de KNVB en het RIVM in de praktijk uit te voeren. Voor ons natuurlijk een grote test, maar ook voor de ouders want die mogen nu niet langs het veld naar de trainingen kijken.

Karsten benadrukt dat het voor deze groep, allemaal onder de 12 jaar, de 1,5 meter regel niet nodig is. ”Deze kinderen mogen nog gezamenlijk en naast elkaar op het trainingsveld lopen. Ze mogen in principe aan elkaar zitten. Alleen voor de trainers is het een ander verhaal, want wij moeten wel 1,5 meter afstand aanhouden. Daar moeten wij wel goed op letten. Al is het wel lastig natuurlijk.”

Er wordt twee keer in de week getraind, op de maandag- en woensdagavond.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *