De competitie gaat dit weekend van start

VOETBAL | Nu de bekerwedstrijden afgelopen zijn, gaat dit weekend de competitie weer beginnen. Ook is er geloot voor de Haaglanden Cup en voor de KNVB beker West II.

SV Nootdorp speelt komend seizoen in de 1e klasse zaterdag. De eerste match is een uitwedstrijd tegen BVCB uit Bergschenhoek. De ploeg van trainer Dick Boereboom heeft in de beker goed gepresteerd en kijkt met vertrouwen naar dit seizoen. Ze hopen minimaal in de top vijf te eindigen. Volgens de trainer is dat een haalbare doelstelling. Op sportpark Sporthoek wordt om half 3 ’s middags afgetrapt.

Hier vind je de overige wedstrijden uit de zaterdag 1e klasse B.

DSVP, het elftal van trainer Dennis van den Steen, begint het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Sportclub Monster. Na ongeslagen te zijn in de beker hoopt de trainer de positieve lijn door te trekken in de competitie. Al moet het spel wel beter, zei Van den Steen na de laatste wedstrijd tegen TOGB (0-2 winst). De wedstrijd begint om half 3 ’s middags op sportpark De Groene Wijdte. Na de wedstrijd wordt de nieuwe kantine geopend door wethouder Peter Hennevanger. Dat zal gebeuren om 17.30 uur, met ook een optreden van zanger Ronald Reinhart.

Hier vind je de overige wedstrijden uit de zaterdag 3e klasse B.

Oliveo (za) was in de bekercompetitie tweede geworden. Zaterdag spelen ze de eerste competitie wedstrijd onder leiding van trainer Wim Baggerman. Op het eigen sportpark De Groene Wijdte ontvangen ze het Rotterdamse Blijdorp. De wedstrijd begint om 3 uur ’s middags.

Hier vind je de overige wedstrijden uit de zaterdag 4e klasse F.

Zondagsploegen

Na de bijna-promotie naar de 1e klasse hoopt Oliveo (zo) komend seizoen zo hoog mogelijk te eindigen. Dat het lastig gaat worden weten de trainer Jeroen Hoefnagel en zijn aanvoerder Tim van Rheenen ook. De trainer heeft zo goed als dezelfde groep spelers voor zich, met alleen een paar jeugdspelers als ‘nieuwen’. Zondag spelen ze de eerste competitiewedstrijd tegen Laakkwartier uit Den Haag. Op sportpark Laakkwartier rolt de bal vanaf 2 uur ’s middags.

De nieuwe trainer van RKDEO, Wesley Epskamp, heeft zin in het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd is in Voorhout, tegen Foreholte. Dat gaat sowieso nog gebeuren zonder aanvoerder Rob van Hagen, Zijn revalidatie gaat nog een paar weken duren, zei Epskamp na de laatste bekerwedstrijd tegen ONA (1-1). Op sportpark Elsgeest begint de wedstrijd om 2 uur ’s middags.

SV Wippolder begint ook het seizoen met een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Ronald Hes speelt zondag vanaf 2 uur op sportpark Alkemade Oosttegen DOSR uit Roelofarendsveen.

Alle drie de zondagploegen zitten in de zondag 2e klasse C. Hier vind je de overige wedstrijden.

Haaglandencup

De loting voor de Sir Winston Cup is bekend. Het wordt een toernooi voor de 2e klasse en hoger. Er zijn negen poules van drie, met één thuis- en één uitwedstrijd. Oliveo (zo) zit in poule F met VELO en FC ‘s-Gravenzande. SV Wippolder en SV Nootdorp zitten, samen met Den Hoorn, in poule H. RKDEO komt uit in poule I met Voorschoten’97 (za) en Quick.

De loting voor de Halve Maan Cup is ook gehouden. Dat is een toernooi voor de 3e en 4e klasse. Hetzelfde principe met drie ploegen en één thuis en uit wedstrijd, alleen met vijftien poules. Oliveo (za) zit in poule B met KMD en Blauw-Zwart.

Ook voor de KNVB beker West II is er geloot. De wedstrijden voor de eerste ronde worden gespeeld op 22, 23 en 24 oktober. Dit zijn de wedstrijden:

  • SV Nootdorp – ARC (za) 22-10, 20.00 uur
  • DSVP – Alphen (zo) 23-10, 20.00 uur
  • RKDEO – Zuidland (za) 23-10, 20.00 uur

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *