‘De nieuwe sportschool wordt fantastisch’

In september zijn de eerste werkzaamheden verricht in de bovenruimte van de Diamant. Eind januari gaat Sportschool Pijnacker open.

Ze kunnen haast niet wachten bij Team Ypenburg tot ze in januari hun prachtige nieuwe sportschool kunnen openen op de bovenetage van de Diamant op het Raadhuisplein. Maar voor die tijd moet er nog veel gebeuren. De etage, waar sinds de opening van het markante gebouw in het centrum van Pijnacker nooit enige activiteit heeft plaatsgevonden, moet flink worden verbouwd. De kale ruimte wordt omgetoverd tot een moderne sportschool met ruimte voor fitness, kickboksen en personal training.

Voor eigenaar Dave Nijhuis van Team Ypenburg gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. “We zijn al heel lang op zoek naar een eigen ruimte, maar dat was niet zo eenvoudig. We konden wel op allerlei plekken terecht, zelfs in het ADO-stadion, maar de huren waren overal veel te hoog. Toen liepen we tegen dit gebouw in Pijnacker op, en ik heb toen gesproken met wethouder Bob (Van der Deijl -red), die erg enthousiast was over de plannen. Het is een geweldige locatie; we gaan daar een fantastische sportschool van maken.”

Uit onze jas gegroeid

Team Ypenburg is in de gelijknamige Haagse wijk, maar ook daarbuiten, heel actief met lessen voor de jeugd en volwassenen. Dat gebeurt nu vanuit een sportzaal die wordt gehuurd in wijkcentrum de Yp: zeker geen ideale plek, zegt trainer Rick van der Hoef. “Het gaat heel goed met de sportschool, maar we zijn hier echt uit onze jas gegroeid. We zijn hard toe aan een eigen ruimte.”

Op de locatie in Ypenburg staan vechtsporten zoals kickboksen en tijgerbokser (voor kinderen vanaf 4 jaar!) centraal, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Maar het concept voor de nieuwe sportschool in Pijnacker is veel breder, zegt Dave Nijhuis. “Als je serieus met kickboksen aan de slag wilt, dan hoort krachttraining daar ook bij. Dat kan straks dus ook, net als fitness. We hebben verder een fysiotherapeut aangetrokken, er komt een sportwinkel in, dus het wordt echt een breed concept.”

De locatie is ideaal, zegt Nijhuis. “Het is toch geweldig: terwijl de kinderen kickboksles krijgen, kunnen de ouders lekker boodschappen doen. Of ze gaan zelf aan de slag in de fitnessruimte.”

Nieuwe vloer

Al in september zijn in de bovenruimte van de Diamant de eerste werkzaamheden verricht voor de sportschool. In de afgelopen week is de nieuwe vloer aangebracht. Die moet nu eerst volledig uitharden voor met de rest van de verbouwing en de inrichting kan worden begonnen. Een openingsdatum heeft Nijhuis al in zijn hoofd. “Op 31 januari willen we op een spectaculaire manier de nieuwe sportschool openen. Daar gaan we wel iets bijzonders van maken.”

Vrijwel alle activiteiten van Team Ypenburg verhuizen mee naar Sportschool Pijnacker, zoals de vestiging gaat heten. Wel blijven er nog wat lessen in het buurthuis in Ypenburg, voor kinderen voor wie de afstand vanuit de Haagse wijk naar Pijnacker toch net te ver is.

De verbouwing en inrichting van de bovenetage neemt nog flink wat tijd in beslag.

Team Ypenburg huurt nu een sportzaal in buurthuis De Yp. Met de opening van een eigen sportschool gaat dan ook een lang gekoesterde wens in vervulling.

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *