De padden gaan bijna weer op pad

Natuurlijk Delfland is net als in andere jaren op zoek naar mensen die in het vroege voorjaar willen helpen bij het overzetten van padden en andere amfibieën op verschillende plekken in de gemeente en de regio. Met de actie wordt voorkomen dat de dieren op die plekken het slachtoffer worden het verder, terwijl ze op weg zijn naar het water waar ze zich willen voortplanten.

Het is nog steeds hard nodig dat de paddentrek door vrijwilligers wordt begeleid. Het aantal amfibieën neemt sterk af. Als er dan ook nog dieren sneuvelen op de weg, dan gaat de achteruitgang van de populatie steeds sneller.

Natuurlijk Delfland, de regionale afdeling van natuurvereniging NVVN, houdt eind januari een online informatiebijeenkomst waarin nieuwe vrijwilligers informatie krijgen over wat er van de padden overzetters wordt verwacht en op welke plekken dat wordt gedaan. In onze gemeente is dat op locaties Nootdorp en Delfgauw, en daarnaast zijn er in Delfland nog veel meer locaties waar de dieren hulp krijgen met oversteken.

De paddentrek is afhankelijk van de weersomstandigheden tussen half februari en begin april.

De online instructie is op 26 januari van 20 tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden kan bij Geert van Poelgeest, tel. 06 3300 1742 of oermail: per email: natuurlijkdelfland@knnv.nl. Meer informatie is te vinden op deze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.